Det er på ingen måde gak og løjer, at langt størstedelen af alle mennesker tit ytrer; køb de der røgalarmer.

Jeg har aldrig oplevet, at en gennemtrængende lyd vækkede mig, men ik desto mindre var det det, der skete en virkelig tidlig morgen!

Det går op for mig, at min opbrugte røgalarm {http://www.ista.dk/produkter/roegalarmer/fumonicr_3/index.html} lutter er beskadiget, idet undertegnede lynhurtigt erkender, at det ik’ er røg, som har sat den i gang. Det er klart en nydelse at blive klar over, at min røgalarm blot gik i gang på grund af en ufuldkommenhed. Ikke desto mindre vedbliver min røgalarm ved med at være generende. Røgalarmer er naturligvis skabt således, at de ikke umiddelbart kan slukkes. Røgalarmer er produceret til verdens ende at være påpasselig. Da jeg opdager, at min røgalarm er gået i gang, grundet den behøver batteri, er min tilfredstillelse selvfølgelig stor. Da jeg umiddelbart dernæst erfarer, at røgalarmer er designet således, at dens advarsel ikke afbrydes, når batteriet tages ud, føler jeg mig en smule overtræt.

Mange kan let fatte det smarte i således, som røgalarmer er produceret. Men alligevel kan jeg ikke svede ud, hvorlunde min røgalarm ødelagde den halve nat! Jeg kunne slet og ret ikke slukke min røgalarm, til trods for mange vedholdende tests. For tiden er jeg bevares svineheldig over, at der ikke var brand i mit køkken, samtidig er jeg ellevild over, hvor smart røgalarmer er blevet skabt.

Min umiddelbare idé var, at det var ovenud belastende, for følte mig udslidt, og ville bare gerne døse hen. Dernæst bliver jeg klar over, at det er min travle røgalarm, der er aktiv. Igen er min primære tanke ikke at flygte, uanset at en dyr røgalarm er designet til at opfylde den funktion at varsle om en ummidelbar trussel. Min spontane indskydelse var derimod: den røgalarm er ovenud anmassende!