Med tidsregistrering plus stempelur gør du samtlige af dine medarbejdere bekymrede & effektiviteten går ned

Det er næsten hver uge, at vi læser i den frie presse, at mange både offentlig og privat ansatte føler en indre stress pga., at forventningerne til den individuelle projektansatte har ændret sig betydeligt. Jeg har selv været ansat et sted, hvor medarbejderne til mange personalesamtaler blev konfronteret med konklusionen på den tidsregistrering, timeregistrering [http://danmade.dk/], & fraværsregistrering [http://danmade.dk/produkter/fravaersregistrering/], som var blevet opfanget omk. vores dag på arbejde. Det virkede ik rart, samt majoriteten opfattede det som værende decideret ”overvågning”. At dét er blevet for meget, er soleklart for mig… Så min gode råd til alle arbejdsgivere lyder; hold fokus på tilfredse ansatte, frem for optimering.

Adskillige håber, at menneskeheden kan se frem til bedre tider… Mange er af den holdning, at det er ovenud lækkert, at der nu er enormt meget fokus på generel trivsel på arbejdspladsen… Dét er jeg overbevist om altid vil gavne det endelige regnskab. Og så er vi alle sammen jo lykkelige, og dét må være det vigtigste…

Men kontinuerligt med dette grundlæggende positive fokus, ses ligeledes et fokus på optimering og effektivisering… Med det formål at ”håndhæve” denne effektivisering har man på næsten alle arbejds-pladser implementeret tidsregistrering, timeregistrering, fraværsregistrering, & et stempelur for at kunne formå at ”overvåge” de ansatte. At døje med stress er en af vores kulturs allerstørste livstruende sygdomme, & jeg er ikke i tvivl om, at der er en direkte relation mellem tidsregistrering, timeregistrering, & fraværsregistrering på arbejds-pladsen & stress. Ydermere tillægges her ligeledes den skrækindjagende lyd fra et forældet stempelur, som slet ikke bidrager til et rart arbejds-miljø.

Der er dårligdom i vores samfund. Over alt hvor man fæstner mit blik, er medarbejderstaben nødsaget til at gøre deres arbejde hurtigere… I den konstante kontrollering varetaget af al den tidsregistrering, timeregistrering & fraværsregistrering ses det overordentligt tydeligt. Vi skal nå samme arbejdsopgaver, men på virkelig meget mindre tid… At hele samfund skal bukke under for stress, kan simpelthen ikke være rigtigt.