Min venindes drengebørn og pigebørn elsker børnetøj produceret af Dollys by le Petit Tom…

Min søster og jeg kan sætte os ind i, hvordan børn trives i dagens Danmark, dersom min søster arbejder i en børnehave. Hun har været fuldtidsansat i flere år, og har af den grund et professionelt kendskab til, hvordan de små pus og barndomsårene har forvandlet sig. Det er spændende at lave feltarbejde for at undersøge, hvilken placering børn besidder i samfundet, både historisk & aktuelt set. Det er i forhold til ovenstående, at hendes erfaringer er vigtige!

Hun beretter om, hvordan små pus i dag får megen selvbestemmelse. Flere har hyppigt overhørt et forældrepar adspørge deres afkom: Vil du helst blive iklædt sko fra Lovebugs [http://www.smaahjerter.dk/boernetoej/love-bugs_1971.html] eller By Nord [http://www.smaahjerter.dk/sengetoej-fra-by-nord_454.html]? Rollinger får foræret usandsynligt mange optioner i dag, hvilket kan risikere at gøre det lille pus tummelumsk. Børn trives med struktur & planlagte forløb, men de mange valgmuligheder, børn bliver stillet overfor risikerer at underminere dén strukturering. Dét er bevist, at rollinger føler sig dejligt, når deres mor beslutter, at de bærer børnetøj designet af Lovebugs og Dollys by le Petit Tom [http://www.smaahjerter.dk/boernetoej/dollys_2003.html].

Rollinger skal både accepteres og lægges mærke til nu om stunder. Tidligere skulle børnene rent ud sagt kun ses, men ej tages med i beslutningsprocesser. I disse tider bærer børnene flot tøj fra Lovebugs og By Nord, sådan at de kan afspejle en tiptop familieklan. Men oven i købet skal de i øvrigt også høres. & det resulterer i, at utallige optioner ikke tages på deres vegne, men tværtom med de kære små. Præmissen med at implicere rollinger direkte i valg-processer er livsbekræftende, men der er en risiko for, at det kan få den følgevirkning, at forældre gør børnene en tjeneste, som ikke er god for dem. Små pus sætter pris på urokkelige miljøer, & adskillige spørgsmål vedr., om rollingerne især ønsker at gå i centeret og købe bukser designet af Lovebugs & By Nord, eller om rollingerne ønsker at hoppe rundt på legepladsen er ik altid dén mest konstruktive taktik til at inddrage sine rollinger på!